[’t Clerckshof]


't Clerckshof
Geert Declerck
GSM: 0472/47.02.43
g.declerck@pandora.be
Goochelaarstraat 26
9980 Sint-Laureins

In het jaar 2000 komt de familie Vereecke in contact met Geert Declerck. Geert is een zeer groot paardenliefhebber en zijn grote droom is een eigen paardenfokkerij op te starten. Gedreven door zijn enthousiasme en zijn kennis van het paard begint hij met volle moed aan een eigen fokkerij. Hierbij krijgt hij de volle steun van zijn vrouw Ann en de drie kinderen.

Nieuw bedrijf

De grondvesten van de paardenfokkerij “’t Clerckshof” zijn merries van de familie Vereecke en de voskleurige hengst Marius d’Elewijt. De fokkerij van Geert Declerck neemt een vlucht voorwaarts wanneer hij in 2002 een volledig nieuw bedrijf opricht in Sint-Laureins met alle voorzieningen om paarden de liefde en verzorging te geven die ze verdienen.

Intensieve samenwerking

Het jaar 2002 is het startpunt van een intensieve samenwerking tussen Geert Declerck en de familie Vereecke. Uitwisseling van kennis en jarenlange ervaring vormen de basis van de vooruitgang van de fokkerij. De successen laten dan ook niet lang op zich wachten. In 2003 wordt Eline van de Bomlozeput, dochter van Marius d’Elewijt, derde op de nationale prijskamp in Gent.

Declerck heeft momenteel vier merries:

Eline van de Bomlozeput
Elise van de Bomlozeput
Jana van Bloemendaal
Roosken van ‘t Boerkeshof